maandag 13 augustus 2012

Perpetuum mobile - de scholen beginnen weer

De vakantie is voorbij. Je kunt er niet omheen en het wordt van alle kanten bevestigd. De klaar-overs staan op straat om het verkeer tegen te houden zodat de leerlingen van de basisschool veilig kunnen oversteken. Op het schoolplein vinden de moeders elkaar terug en wisselen hun ideale vakantieadressen en –ervaringen uit. In de kleuterklassen bedwingen de moeders van de nieuwe kleuters hun tranen bij het afscheid van hun kroost.

Maar wie we vooral niet mogen vergeten, zijn de boevenvangers. De politie fietst namelijk weer door het park op zoek naar loslopende honden. Voor de illegale fietsers kan het immers niet zijn. Die reden er gisteren en de doordeweekse-illegale-fietsers liggen nog in bed. De middelbare scholen beginnen namelijk pas volgende week.

Al dagen was het behoorlijk mooi weer. Zal je altijd zien als de vakantie afloopt. Dan komt er meestal wel een hittegolf en balen we massaal dubbel zo hard dat het gewone leven weer is begonnen. Er worden dan ook geheel volgens gebruik temperaturen van boven de 25 graden voorspeld. Vanochtend was het anders. De hemel leek even medelijden te hebben met hen die weer moesten beginnen. Het begon spontaan te regenen. De regen was van korte duur maar wel zodanig dat je het wel moest opmerken. Inmiddels breekt de zon weer door.

De tranen in de klassen zijn inmiddels vast wel gedroogd en over een week kunnen de kleuters hun eerste paar woordjes lezen en schrijven. Tegen die tijd draaien de afsprakenbureau’s van de moeders weer op volle toeren. De kinderen moeten immers weer naar voetbal, dansles, kinderfeestjes en vooral zoveel mogelijk afspreken met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Voordat ze het goed en wel in de gaten hebben, zijn de moeders weer hard toe aan een volgende vakantie.

Alles op zijn tijd. Maar vanavond of morgenochtend staat er vast wel weer een foto op de voorpagina van de krant. Het zal een foto zijn van nieuwe kleuters met moeders in tranen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten