zondag 6 oktober 2013

Help! Een muis - Fernandez en Fernando zijn herenigd

Onlangs werd Fernandez onverbiddelijk uit huis geplaatst. Zoals de meeste muizen had hij naar de stem van zijn neus geluisterd en zo was hij pardoes onze diervriendelijke muizenval binnengelopen. Daar lag een kruidnoot met pindakaas op hem te wachten.

tekening van Merel
Merel hoorde toevallig hoe het klepje dichtviel omdat ze alleen beneden was en het stil was in de kamer. Fernandez werd overgeplaatst naar een plek waar hij weliswaar zijn leven niet zeker is, maar waar hij aan eten niet tekort zal komen. De schuur van onze overburen is een walhalla voor muizen. Een paar meer of minder valt niemand op, want er wonen er veel. Zojuist hoorde Merel weer een verdacht geluidje. Ze keek en ja hoor, het valletje was alweer dicht. Dit keer was Fernando de pineut. De nieuwe kruidnoot met pindakaas zit blijkbaar al in zijn buik, want die is spoorloos.

Hoeveel uitzettingen zullen er nog volgen, voordat we overgaan op rigoureuzer maatregelen? Voorlopig is dit natuurlijk wel heel diervriendelijk, zo kort na dierendag. Voorlopig is een poes in huis halen geen optie. De laatste dagen hebben we een soort zwerfkatje in de tuin. Het blijkt een slaapplekje te hebben gevonden op de kussens van onze tuinstoelen. Alle kussens zitten inmiddels onder de kattenharen. Het is nog maar een klein en jong ding, maar Roef is onverbiddelijk. Als hij maar denkt dat het beestje in de buurt is, gaat hij volkomen uit zijn dak.
Voorlopig wordt er dus maar weer een kruidnoot met pindakaas geprepareerd.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten