zondag 2 september 2012

Vakantieverhalen - Geen buitenland, geen vakantie, toch bruin!

Dochterlief kwam thuis van school. Ze had zich op school moeten verantwoorden waarom ze zo bruin was. “Ze was toch niet op vakantie geweest naar het buitenland!?”

Ja, ze is poepie bruin en nee, we zijn niet op vakantie geweest naar het buitenland. Bekentenis: we zijn zelfs niet op vakantie geweest, ook niet in eigen land. Toch is ze poepie bruin en zij is niet de enige. Haar zusje en broertje zijn dito bruin en manlief kan er ook mee door. Er is zelfs geen zonnebank aan te pas gekomen.

In het park bij het uitlaten van de hond werd gevraagd waar we op vakantie geweest waren, vast niet in Nederland, zo werd geconstateerd.

Goh, zijn we bruin? We zijn alleen maar vier keer op en neer gereden naar mijn favoriete plekje aan het Haagse strand waar zelfs onze Boxer welkom is en los mag. Het kostte wat diesel en een keer wat lekkere drankjes en borrelhapjes bij de strandtent. We waren al twee keer naar het strand geweest toen twee weken de korte hittegolf aanbrak. Er zat maar één ding op. Wéér naar het strand. Wat een straf. Vroeg opstaan dat wel, maar toen we na anderhalf uur al uit de auto stapten en we na tien minuutjes lopen door de duinen het zand onder onze voeten voelden branden, wisten wij dat het goed kwam. Voor ons géén 37 graden in Brabant. Maar een stuk of 10 minder aan het strand. Windje er bij en water in overvloed. Toen ’s avonds bij thuiskomst bleek dat het de volgende dag (zondag) nóg warmer zou worden, gooide ik snel de strandlakens in de wasmachine. We hadden ze de volgende dag wéér nodig. Thuisblijven was geen optie.

Inmiddels mis ik de hittegolf. Het weer was goed vandaag. Had ik in de buurt van het strand gewoond, dan was ik er minstens een uurtje naar toe gegaan. Er gaat niets boven het strand. Alleen de afstand is een breekpunt. Gelukkig heb ik de tweede helft van september nog twee weekenden met verplichtingen in de buurt van het strand. Een Tinadag in Duinrell met jongste dochterlief en een uitvoering van Wicked in Schevingen met beide dochters en zus. Een uurtje strand moet er beide keren toch minstens inzitten!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten