zaterdag 8 juni 2013

Gala queen

Bij een examenjaar hoort een schoolgala. Onlangs deed onze oudste dochter haar eindexamen VMBO. Met de uitslag nog onbekend was het tijd voor het gala. Ons meisje had al tijden aangegeven dat ze daar helemaal geen zin in had. Geen idee had ze, wat ze aan zou moeten trekken. Haar jongere zusje waarschuwde dat ze spijt zou krijgen.

Exact een maand geleden vertelde ze mij van die waarschuwing en vroeg mij of dat inderdaad het geval zou zijn. Zou ze spijt krijgen als ze niet naar het gala ging? Ik gaf toe dat die kans groot was. Toen vertelde ze van haar twijfels over wat ze aan moest doen.

WOW

Ik pakte de laptop, googlede op ‘galajurken’ en binnen vijf minuten vonden we haar droomjurk. Een link werd doorgestuurd naar mijn zus die kleermaker is. De link ging vergezeld van de vraag of zij die jurk kon maken. Natuurlijk maar ze had een ander advies. De prijs was zo belachelijk laag, gewoon bestellen en niet moeilijk doen. We namen haar maten op, vulden de gegevens in en de jurk was besteld.

Toen mijn zus onlangs de jurk aanschouwde, constateerde ze de ongelooflijk mooie afwerking (en als zij dat zeg … dan is het zo). Vervolgens merkte ze op dat als zij zo’n jurk als bestelling zou krijgen, zij er het tienvoudige voor zou rekenen.

De transformatie
Er werd nog driftig gewinkeld voor bijpassende schoenen, tas en andere benodigdheden en de datum kwam dichterbij. In de tussentijd bedachten we dat we haar echt niet met goed fatsoen met onze Volvo station met meer dan 400.000 km op de teller konden afleveren tussen al die decadente wagens en andere originele vervoermiddelen. Dat zou een echte afknapper zijn. Ik bedacht een oplossing. Ik ben in het bezit van de aller-stoerste neef. Vorig jaar nam hij mij mee voor een ritje in de omgeving. Vervoermiddel: een Harley Davidson Heritage Springer. Hijzelf is director van een officiële Harley Chapter. Wie gaat daar overheen? Niemand!


Donderdag 6 juni jl. was het zover. Mijn vriendin was bereid zich te ontfermen over de transformatie van zomers meisje naar gala queen. De lange haren werden omgetoverd tot krullende lokken en de make-up deed de rest.

De jurk die nog wat nauwer was gemaakt omdat de standaardmaten niet overal nauwsluitend waren, paste een kleine week na innemen nog. Door de stress had ze toch niet al te veel gegeten. Adem inhouden was voldoende.

Om haar krullen en make-up niet te ruïneren was besloten dat ze pas achterop de motor zou gaan vanaf het begin van de aanrijroute. Met het gezin in de auto gingen wij voorop. Achter ons zagen we hoe van klein tot bejaard overal om ons heen nekken akelig werden verrekt. Niet voor de onzichtbare gala queen maar voor die enorme motor die je echt niet elke dag tegenkomt. De kinderen bleven er bijna in van het lachen.

Ready to go
Kort voor de aanrijroute stapte ze op en sloot ze zich aan bij haar vrienden en vriendinnen. Er waren veel originele soorten van vervoer. Onderweg hadden we al een witte stretched limousine gezien bij een benzinepomp. Zoals verwacht bleek deze onderweg te zijn naar hetzelfde galafeest. Er was een goud-gespoten winkelwagentje, er waren meisjes op mini-steps, legervoertuigen, een oude Amerikaanse politiewagen, eerder genoemde stretched limousine(s), een motorclub in beperkte omvang en er was onze dochter, achterop de Harley Davidson Heritage Springer.

Bij de locatie werden de gala gasten in vol ornaat ontvangen. Ze werden één voor één aangekondigd en bewonderd. Vanzelfsprekend werden ook alle vormen van vervoer bewonderd en zo nodig toegelicht. Af en toe was er verwarring. De in galakleding omgetoverde leerlingen werden lang niet allemaal in één oogopslag herkend. Er werd gewowed bij het leven.
 
Het meisje die deze foto maakte wordt fotograaf
Nu nog een modellen-contract

Als de alcoholische drankjes niet zo lekker blijken en je het houdt bij twee slokjes en daarna overstapt op water, dan kom je ‘fris als een hoentje’ thuis op hoge hakken en vol van verhalen.

Weer thuis en zo fris als een hoentje
Vandaag vroeg ik haar of ze het feest had willen missen, of ze inderdaad spijt zou hebben gehad. Ze kon niet anders dan instemmen. Het was geweldig en voor geen goud had ze het willen missen.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten