zaterdag 5 november 2011

Zotte avonturen - Illegaal naar de drive-in bioscoop

Terug via het aardappelveld

Toen ik een jaar of 17 was, gingen we nog altijd op vakantie naar Drenthe naar hetzelfde bungalowpark waar wij al sinds mijn negende jaar kwamen. Inmiddels had ik daar een uitgebreide vriendenkring en de activiteiten die we ondernamen groeiden met onze leeftijd mee van spelen in de speeltuin naar uitdagender zaken. Bijvoorbeeld op naaldhakjes naar het volgende dorp waar op de daar gelegen camping een disco zou plaatsvinden. Daar aangekomen, bleek de disco-avond een week later te zijn. Fijn, dus op dezelfde naaldhakjes maar weer terug gehobbeld.

Op een gegeven moment kwam ik in een vriendenclubje van blowers terecht. Ik was eigenwijs, wist wat ik wel en niet nodig had en deed niet mee met het blowen. Dat had ik niet nodig, zo dacht ik nu eenmaal. Wat ik niet wilde, dat deed ik niet. Waar ik wel aan meedeed - want dat vond ik wel stoer - was door het bos lopen in het donker naar de drive-in bioscoop van Drouwen. Nu moet je weten dat dit de enige drive-in bioscoop van Nederland was. Die had je eigenlijk alleen maar in Amerika. Maar dus ook in dat piepkleine gehuchtje in Drenthe. Meestal werden daar porno-films gedraaid, maar die avond een gewone film, geen idee meer welke, maar het ging om de onderneming daar naar toe en later bleek de terugreis nog spannender.

Illegaal [want toegang betalen wilden we niet – en geld hadden we niet] namen we plaats aan de rand van het aardappelveld en keken we naar de film. Totdat we een controlewagen ontdekten in de vorm van een politiewagen. Lachend holden we het aardappelveld in. Ik op mijn hakken en lichtroze broek. We holden terug naar het bos en liepen terug naar het bungalowpark. In het aardappelveld bleef een van mijn hakken achter. Het kon me niet deren. Het was een geweldige ervaring.

Nu moet ik wel bekennen dat ik niet veel grotere ‘misdaden’ heb begaan dan deze. Behalve dan misschien de acht dubbeltjes die ik ooit uit onze ‘vakantie’ dubbeltjes pot heb gehaald omdat ik 80 cent tekort kwam voor een aankoop. Wat heb ik me toen toch schuldig gevoeld. Gelukkig ben ik op tijd bij moedertjelief te biecht gegaan.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten