dinsdag 10 september 2013

Boxer Sanne - het maatje van Boris

Sanne kwam omdat wij vonden dat Boris eenzaam was tijdens onze afwezigheid door werk. Omdat ik Boris had uitgekozen, vond Gert-Jan dat hij recht had op de keuze van een levensgezel voor Boris. Het werd een boxer. Hij was opgegroeid met boxers en een boxer zou het worden. Ik had mijn reserveringen. In mijn jeugdjaren hadden we een boxer die woonde om de hoek. Ik vond dat maar een eng beest.
 
Gert-Jan was onvermurwbaar en bij gebrek aan afbeeldingen en met op basis van een advertentie uit de krant met "mooie boxer-pup met stamboom" togen we naar een boerderij in Uden. Daar hadden ze nog een boxertje, een teefje. Ze was de laatste uit het nest en was al twaalf weken.

 
Sanne als pup leek op geen enkele manier op
"de vogelvanger van Veldhoven".

Boris hadden we meegenomen want de belangrijkste voorwaarde was voor ons dat ze met elkaar overweg zouden kunnen. Alsof de boerin wist wat ze deed en misschien was ze vastbesloten dat ook deze laatste pup haar geboorteplek moest verlaten, ik weet het niet. Maar in één klap was mijn hart veroverd. Ik kreeg het allerliefste kleine hummeltje in mijn armen gelegd en mijn knop met reserveringen ging om.Terwijl de moeder werd afgezonderd, mocht Boris erbij. Ook hij liet zijn hart acuut veroveren. Met de koffie en de goedkeuring van de ballotagecommissie (lees: de boer!) kwamen ook de verhalen op tafel. Sanne was dus de laatste. Er was al iemand geweest, en agent. Hij had Sanne (zoals wij haar direct hadden gedoopt) afgewezen. Ze was niet dominant genoeg naar zijn zin. Prima hoor, dat vonden wij geen vereiste. Het was Boris die een maatje voor het leven nodig had.

Uit de verhalen bleek dat het gezin die ochtend met hun dochter van 12 hadden afgesproken als er diezelfde dag niet meer zou worden gebeld, dat ze deze pup dan zouden houden. Dochter was al aan het oefenen geslagen met wandelen aan een riempje en de boer zat 's morgens bij de koeien met de laatste pup op schoot. Daar zong hij liedjes voor haar. Toen Gert-Jan dus totaal ongewenst en onverwacht amper een uur na die afspraak tussen vader en dochter in een Udense koeienstal opbelde met de vraag of er nog een boxer-pup te koop was, vertelde de boer dat we mochten komen. Het gezin sprak achter af - zo hoorden wij tijdens de koffie-nadat-we-waren-goedgekeurd dat een strenge ballotage zou worden toegepast. Want, zo spraken vader en dochter af: "als het géén aardige mensen zijn, dan krijgen ze haar NIET mee". Gelukkig maar dat wij zo aardig zijn en Boris meteen zo hopeloos verliefd op die kleine bruine knuffel. We kregen de verhalen en bekentenissen en bovendien mocht Sanne met ons mee.

Sanne heeft echter voor het nodige leed gezorgd. Zij duldde niemand in haar tuin. Meerdere jonge merels en duiven die hun eerste vlieglessen kregen en de pech hadden onze tuin als landingsbasis te gebruiken hebben die vlieglessen niet kunnen navertellen met hun gezang en gekwetter. Trots kwam Sanne dan met haar mond vol veren naar binnen om haar succes met ons te delen.

Toen er later konijntjes in ons leven kwamen, moesten we daar dan ook voorzichtig mee omgaan. Enige voorzichtigheid was jarenlang geboden.

Zelfs het hobbelpaard dat de kinderen kregen van Sinterklaas, was wat Sanne betreft een verdacht geval.
Het leek haar veel te echt. Er werd zelfs vervaarlijk gegromd
 
Maar voordat die konijntjes en het hobbelpaard onderdeel van ons gezin uitmaakten, werd er een andere vriendschap gesloten. Vanaf het eerste geluidje dat Merel maakte na thuiskomst uit het ziekenhuis had ze er twee vrienden bij. Maar Sanne werd haar BFF. Sanne vond álles goed.

Vriendinnen voor het leven.
Van Merel accepteerde Sanne ALLES.
 
Merel en Sanne

BFF's knuffel

Marieke met Sanne

Sanne's voorouders - vaders kant
Sanne was van goede komaf. Ze had een serieuze stamboom met zeer respectabele voorouders. Haar overgrootvader van vaders kant wat internationaal kampioen en kampioen van o.a. Frankrijk en België.

Plato van de Hazenberg
de opa van Sanne via haar vaders kant
haar oma van die kant was Kelindra Peggy
Sanne's vader was Kelindra Vito

Athos de L'Enfer Vert
de overgrootvader Sanne via haar vaders vader
Plato van de Hazenberg was zijn zoon

Lady van 't Woutershof
de overgrootmoeder van Sanne via vaders vader
moeder van Plato

Kamp. Vulcko von Bellopark
Overgrootvader via vaders moeder
Overgrootmoeder was Nicol v.d. Harginahof
ouders van Kelindra Peggy (moeder van Kelindra Vito)

Sanne's voorouders - moeders kant
 
Boreas Hof van Troye
overgrootvader van Sanne via moeders vader
haar overgrootmoeder van die kant was Kisu van de Boksdoorn

Menzo van de Boksdoorn
opa van Sanne via moeder Roland van Beriva
haar oma was Pricilla van de Boksdoorn

Gary von Ostpark
overgrootvader van Sanne via moeders moeder
haar overgrootmoeder was Nadin Von Eisenberg
ouders van Pricilla van de Boksdoorn (moeder van Sanne's moeder)
moeder van Sanne was Roland van BerivaGeen opmerkingen :

Een reactie posten